Startpagina.
Diensten.
Vogeltaal.
Persoonlijk.
Contact.
Tarieven.

 

Sieraden en Keramiek voor het goede doel

 

Mijn naam is Tea Lamberink-Smit. Naast mijn werk als zorgverlener (logeeradres) doe ik vrijwilligerswerk bij de voorleesexpress.

Creativiteit hoort bij mij:ik maak keramiek en sieraden

Bij het maken van keramiek geniet ik van vorm en kleur. Ik gebruik allerlei materialen om afdrukken aan te brengen in de vorm.

Voor het maken van sieraden gebruik ik bij voorkeur authentieke materialen, zoals glas, allerlei soorten steen, schelp en parels. Ik maak hangers, halskettingen, armbanden en oorhangers.

Ik vind het leuk als mensen komen kijken en uiteraard hoop ik dan dat ze iets leuks vinden: of voor zichzelf of voor hun moeder, dochter of vriendin of voor iemand anders. En er is altijd wel een kopje thee of koffie. En er is alle tijd om rustig te kijken en te passen. Een telefoontje vooraf voorkomt dat je voor een dichte deur komt: 038 4657894 of 06 33022498. Mijn adres: Hessenweg 104, Hattem.

 

Een paar tips:

 

Tip 1   Kom een keer samen met je groep gezellig op de thee (of koffie): een “sieraden            uitje”. Bijpraten, sieraden kijken en - passen en intussen samen aan de thee.

Tip 2  Een workshop armbanden maken is een mooie gelegenheid om je vriendinnen, zussen, collega’s of anderen te ontmoeten (€ 7,50 pp).  

 

Tip 3  Workshop armband maken voor kinderfeestje.

 

Tip 4: Workshop herinneringsarmband maken

 

Glasfusing

Een deel van hangers, ringen en oorknopjes maak ik zelf met behulp van de hotpot. In de hotpot smelt ik diverse glassoorten. Op die manier kan ik mijn eigen ontwerpen gebruiken. Het eindresultaat is altijd wel een beetje verrassend omdat het soort glas, de dikte van het glas, de temperatuur van de hotpot en de duur van het smeltproces van invloed zijn op het resultaat. Soms mislukt het daardoor onverwacht en soms is het resultaat mooier dan ik ervoor had gedroomd. Wil je er iets van zien, klik dan Het Proces   

 

 

 

 

 

 

Het Goede doel

Ik wil met mijn hobby mensen helpen die dat nodig hebben. 50% van de inkomsten gaan naar de Stichting Red een Kind (www.redeenkind.nl) , naar de actie “Help kinderen veilig te vluchten”.

Daarnaast bestem ik geld voor Heifer (www.heifer.nl). Deze organisatie helpt gezinnen door ze een dier te schenken, waarmee ze een eigen inkomen kunnen krijgen: een stel kippen, een geit of een koe.