Startpagina.
Diensten.
Vogeltaal.
Persoonlijk.
Contact.
Tarieven.

 

Biografie

 

Ik ben geboren in 1956 in Rheeze, een klein maar mooi dorpje in het Vechtdal bij Hardenberg. Als boerenzoon leerde ik wat aanpakken is. Want op de boerderij was altijd veel werk, omdat alles nog met de hand werd gedaan in de jaren zestig. Maar een leven op de boerderij sprak mij uiteindelijk onvoldoende aan om er in door te gaan.

 

Na de middelbare school studeerde ik achtereenvolgens maatschappelijk werk aan de Gereformeerde Sociale Academie in Zwolle en Organisatie-Antropologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Vanuit deze opleidingen leerde ik mensen zien zowel vanuit hun individuele eigenheid alsook als lid van een groep waarin allerlei culturele “regels” gelden.

 

Als christen besef ik dat ik leef van de geef en dat ik niets kan geven zonder het eerst zelf te hebben ontvangen. Om te kunnen werken en leven heb ik anderen nodig. Ik probeer de ander te  begrijpen vanuit zijn of haar eigenheid. Daarom ben ik vaak geneigd mijn oordeel op te schorten als ik de ander niet direct begrijp of als de ander zich in mijn ogen vreemd gedraagt. Het is mijn ervaring dat ik dat gedrag beter begrijp naarmate ik de ander beter ken.

 

Huidige functie

Als dienstverlener geniet ik van de contacten met de klant. Het is elke keer weer een uitdaging. Goed weten waar het de klant om gaat en dan een passend aanbod te maken.

 

Sinds 1 september 2016 ben ik voorzitter van het College van Bestuur van VGPO De Oosthoek. Het betreft een onderwijsorganisatie met 12 basisscholen. Daar ga ik voor kwalitatief goed onderwijs, doordacht vanuit de identiteit van de scholen en voor pedagogisch partnerschap van de leerkracht met de ouders.

 

Daarnaast ben ik voorzitter van de Raad van toezicht van het Nederlands Centrum voor Onderwijsrecht en werk ik tevens vanuit mijn eigen bureau. Deze beide rollen geven mij een ander perspectief op de organisatie en helpen mij om mij in alle rollen goed te positioneren.

 

Eerdere functies

In de ruim vijfendertigjarige loopbaan heb ik voornamelijk gewerkt bij overheids- en non-profitorganisaties, zoals de Raad voor de Kinderbescherming (4 functies op 5 plaatsen in Nederland) , de Theologische Universiteit Kampen (Broederweg)  en Het LVGS, de koepel van het gereformeerde onderwijs in Nederland. De afgelopen 5 jaar werkte ik als Algemeen Directeur voor de Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs Noordoost-Nederland.

  

  

 

Vrije tijd

In mijn vrije tijd lees ik veel. Af en toe trek ik er - alleen of met anderen - op uit om vogels te spotten. Ik verzamel vogelprenten (en - boeken), het liefst van voor 1930. Vogels zijn voor mij erg inspirerend. Ik kan er enorm van genieten als ik opeens een vogel zie die ik in jaren niet zag of die ik nooit eerder heb gezien.